Naar home

Webapplicatie laten maken

Ben jij geïnteresseerd in een webapplicatie voor jouw bedrijf? Dan hebben wij goed nieuws, Maatweb is een expert in het maken van maatwerk webapplicaties! met al bijna 10 jaar ervaring kunnen wij realiseren wat jij nodig hebt.

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een applicatie dat via de webbrowser benaderd wordt, denk hierbij bijvoorbeeld aan internetbankieren, urensystemen, een tool om je voorraad te beheren etc. Webapplicaties zijn erg gunstig, daarom bieden wij ze bij Maatweb aan! Webapplicaties zijn makkelijk te koppelen aan andere websites. Hiernaast hoef je je ook geen zorgen te maken als het aankomt op platformen. Webapplicaties zijn platformonafhankelijk. Dat houdt in dat ze overal op kunnen runnen, denk hierbij aan platformen als Windows, Mac etc.

Verschillen tussen websites en webapplicaties

Het voornaamste doel van een website is het overbrengen van informatie. Het doel van een webapplicatie is net wat anders, het doel is namelijk interactie. Op een website is er weinig tot geen interactie.

Heb je als doel het laten zien welke klant jouw bedrijf bedient, wat het bedrijf doet of hoe contact opgenomen moet worden dan is een website vaak voldoende. Als interactie meer het doel is, dus een software die een bezoeker daadwerkelijk kan gebruiken om onder andere informatie toe te voegen en/of te veranderen, dan spreek je al sneller over een webapplicatie.

Hou bouwen wij een webapplicatie?

Ook bij het bouwen van een webapplicatie vinden wij het bij Maatweb erg belangrijk dat jij tijdens het proces betrokken bent. Tijdens sparringsessies kijken we o.a. naar de eisen en de doelen van jouw bedrijf. Hiernaast bespreken we ook hoe je wilt dat de webapplicatie eruit komt te zien. We zullen het o.a. hebben over de branding en het design maar ook de techniek is in dit opzichte belangrijk. Een foutieve keuze in techniek kan namelijk de schaalbaarheid van een webapplicatie beïnvloeden, dit voorkomen we het liefst door al vroeg in het proces de beste keuzes te maken voor jou!

Bij een webapplicatie is veiligheid ten slotte ook erg belangrijk. De klant en zijn/haar informatie moet ten alle kosten beveiligd zijn. Een webapplicatie slaat vaak meer data op dan een website. Daarom prioriteren we cybersecurity als geen ander.

Contact opnemen

Menu